De laatste nieuwtjes over Schiermonnikoog …

Ineke van Gent nieuwe burgemeester van Schiermonnikoog
De gemeenteraad van Schiermonnikoog wil Ineke van Gent (60) als nieuwe burgemeester. De voorkeur van de raadsleden werd vanavond bekendgemaakt. Van Gent zat van 1998 tot 2012 voor GroenLinks in de Tweede Kamer en is sinds 2013 regiodirecteur bij de Nederlandse Spoorwegen.

Van Gent geeft op Twitter aan blij en vereerd te zijn met de voordracht. 'Heel veel zin in', schrijft ze.

Bij haar afscheid van de Tweede Kamer wilde zij, een republikein, geen lintje van de koningin. Van Gent zou Dick Stellingwerf opvolgen, die sinds 2015 waarnemend burgemeester op het Waddeneiland is omdat burgemeester Sjon Stellinga ontslag nam om een buitenechtelijke affaire. De gemeenteraad verwacht dat Van Gent in september kan worden geïnstalleerd.

Zelfpluktuin op Schiermonnikoog
De Tuin naast de Branding is een zelfpluktuin op Schiermonnikoog. Hier kan je zelf (klein)fruit en bloemen plukken en groente oogsten. Het verloop van het oogstseizoen is afhankelijk van het weer. Vanaf Hemelvaart tot eind oktober kan je komen oogsten. Je kan iedere week op de website lezen wat er te oogsten valt. Als de Tuin open is, mag je natuurlijk ook gewoon komen rondkijken en genieten van wat er groeit en bloeit.

Uitgangspunt op de Tuin is om goed voor de aarde te zorgen. Door dit jaar na jaar te doen, werken we aan een gezonde, vruchtbare bodem waardoor de planten sterker worden. Op de Tuin gebruiken we geen chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Het zaad, plant- en pootgoed is (zoveel mogelijk) biologisch. Door veel aandacht aan de bodem te besteden, werken we aan een gezonde vruchtbare bodem. We lopen in de Tuin niet over de bedden en bewerken het land zoveel mogelijk met de hand of met lichte machines. Zo voorkomen we verdichting van de bodem. Het bodemleven komt beter tot zijn recht als we de grond niet onnodig keren. De wormen kunnen ons zo helpen de grond te verbeteren. In de zorg voor de bodem speelt ook het gebruik van groenbemesters een belangrijk rol.

Schiermonnikoog is vruchtbare grond voor doelpunten
In de gemeente Schiermonnikoog werd in het afgelopen voetbalseizoen het meest gescoord van alle gemeenten in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van de KNVB, die terugblikt op het afgelopen amateurseizoen.
De voetbalbond bekeek per gemeente hoeveel er werd gescoord in het afgelopen seizoen. Schiermonnikoog heeft één voetbalclub (VV De Monnik), met vijf teams. Die teams wisten 3,375 doelpunten per wedstrijd te maken.

De gemeenten Steenbergen (3,374 goals per wedstrijd) en Rijswijk (3,235) werden tweede en derde van Nederland.

In de provincie Groningen wordt het meest gescoord in Ten Boer (2,832 doelpunten per wedstrijd), Vlagtwedde (2,778) en Bellingwedde (2,752).

Voor een lekker visje met patat gaat u naar ...


Home Over ons Fotos Contact Informatie

Schiermonnikoog

Home

Over ons

Foto’s

Contact

Informatie

Lytje Pole,

Rijspolder 54,

Schiermonnikoog, Friesland

9166 RZ

Voor reserveringen (o.a.  aan wie verhuren wij) zie de sub pagina onder Informatie.