De laatste nieuwtjes over Schiermonnikoog …

December - 2016 Schiermonnikoog Midwinterfestival: Op donderdag 29 december 2016 vindt voor de negende maal het Midwinterfestival plaats. Tijdens dit tweejaarlijkse festival stelt menig eilander en ondernemer zijn huiskamer open voor artiesten die over 'hun' eiland zingen en verhalen.

Het Midwinterfestival dompelt eilander én gast - jong en oud - onder in muziek, theater, verhalen, workshops en meer. Het nimmer ontbrekende snert- en slotconcert, gevolg door een spectaculaire afsluiting, maken het Midwinterfestival tot een onvergetelijke dag.  


Maart - 2017 Van over de hele wereld komt jong toptalent in maart 2017 naar Schiermonnikoog om concerten te geven en masterclasses te volgen. Het programma bevat onder meer:

Juni 2016 - Inwoners Schiermonnikoog naar Den Haag
Inwoners van Schiermonnikoog gaan woensdag protesteren in Den Haag tegen de voorgenomen proefboring naar gas bij hun eiland. Onder hen zijn 25 monniken.

Mijnbouwwet
In Den Haag wordt woensdag een wijziging van de Mijnbouwwet behandeld. De inwoners van Schiermonnikoog - inclusief 25 inwoners en eilandfans in habijt - grijpen dat moment aan om een petitie te overhandigen met 27.000 handtekeningen.

Bananenrepubliek
Zoals eerder gemeld ziet een meerderheid in de Tweede Kamer de proefboringen naar gas bij Schiermonnikoog niet zitten, maar zegt Kamp de boringen niet te kunnen weigeren. Volgens hem gaat het om wettelijke bepalingen en is Nederland geen 'bananenrepubliek'.Voor een lekker visje met patat gaat u naar ...


Home Over ons Fotos Contact Informatie

Schiermonnikoog

Home

Over ons

Foto’s

Contact

Informatie

Lytje Pole,

Rijspolder 54,

Schiermonnikoog, Friesland

9166 RZ

Voor reserveringen zie de sub pagina onder Informatie.